Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Ένα απόγευμα εθελοντισμού και προσφοράς στην Καρυά




Το σύνθημα της πανελλήνιας εθελοντικής δράσης 'Let' do it' αναφέρει: " Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" και εμείς, μια μικρή ομάδα Καρσάνων, αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη, μιας και μας εκφράζει απόλυτα. Γι αυτό στο χθεσινό ραντεβού για καθαρισμό στην Καρυά, ανταποκρίθηκαν εθελοντές ολων των ηλικιών, κάνοντας πράξη το όνειρο για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για μια καθαρότερη Καρυά.
Η Εθελοντική μας ομάδα ξεκίνησε από το "Πρόκυμα" στην έξοδο της Καρυάς προς Εγκλουβή και Πλατύστομα, συνέχισε στο δρόμο προς τον "Βαθύλακκο" και ολοκλήρωσε την δράση στην είσοδο της Καρυάς στα "Κτενάτα". Αρχικά κόπηκε η χαμηλή βλάστηση στις άκρες του επαρχιακού οδικού δικτύου, κόπηκαν κορμοί θάμνων που εμπόδιζαν την ορατότητα και απομακρύνθηκαν κάθε είδους απορρίμματα από την ευρύτερη περιοχή. Στην είσοδο της Καρυάς, αφού κόπηκαν τα χόρτα και καθαρίστηκε το οδόστρωμα, απομακρύνθηκαν και οι πέτρες που είχαν πέσει από τον πρόσφατο σεισμό. 
Τρεις ώρες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια καθαρισμού του κεντρικού δρόμου της Καρυάς από τη μία είσοδο έως την άλλη. Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα μια μικρή ομάδα δεκαπέντε ατόμων άλλαξαν την εικόνα του κεντρικού δρόμου της Καρυάς και έδωσαν ραντεβού για άσπρισμα στο ίδιο σημείο την ερχόμενη εβδομάδα. Μαζί μας ήταν και οι μικροί μας εθελοντές που, όπως και πέρυσι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός. 
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει και το άσπρισμα στα σημεία που απαιτείται, καθώς λόγω της προχωρημένης ώρας, αυτό δεν κατέστη δυνατό. 
Στο τέλος, η ανταμοιβή όσων συμμετείχαν στον καθαρισμό, περιλάμβανε υπαίθριο ψήσιμο και δροσιστικές μπύρες συνοδεία μουσικής. 
Ομολογουμένως το χθεσινό απόγευμα ήταν ένα από τα πιο δημιουργικά απογεύματα στο χωριό μας. Το αποτέλεσμα της χθεσινής προσπάθειας από σήμερα είναι ορατό στους ντόπιους αλλά και στους περαστικούς. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις για την επιτυχία των οποίων απαιτείται συμμετοχή περισσότερων εθελοντών. 
Η Εθελοντική Ομάδα Καρυάς είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα για το χωριό μας. Καθένας που επιθυμεί να συνδράμει στο έργο μας είναι ευπρόσδεκτος. 

Ευχαριστούμε το καφέ "Ξεματοχινό" στην Καρυά για τις μπύρες που μας προσέφερε. 

Εθελοντική Ομάδα Καρυάς 










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου