Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πυρήνας προσαρμογής θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας - Κλωβός



Ο πυρήνας προσαρμογής θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας μέλος της Δ.Κ.Ο.Σ.Ε. κατασκευάστηκε το έτος 2002 με χρηματοδότηση από την ομοσπονδία του και τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου και βρίσκεται στο Δ.Δ. Καρυάς σε κτήμα που παραχώρησε ο Αλέκος Σταύρακας πρωήν Δήμαρχος Καρυάς.





Ο πυρήνας προσαρμογής είναι έκτασης 2 στρεμμάτων με εξωτερική περίφραξη. Ο εσωτερικός κλωβός είναι 300 τ.μ. και δύναται να φιλοξενήσει 400 και πλέον φασιανούς μεγάλης ηλικίας και πού περισσότερους νεογνούς. Επίσης διαθέτει μικρότερο κλωβό προσαρμογής δίπλα ακριβώς περίπου 100 τ.μ. που χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. 



Στο βορειοδυτικό άκρο βρίσκεται σκέπαστρο 12χ6 μέτρων που προστατεύει τις δέκα κλούβες αναπαραγωγής θηραμάτων. 
Ο πυρήνας προσαρμογής εξυπηρετεί στο εξής: παίρνουμε τα θηράματα που επιτρέπονται οι απελευθερώσεις τους σε μικρή ηλικία και τοποθετώντας τα σε ανάλογα μέρη ενηλικιώνονται, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους μετά τις απελευθερώσεις τους που πραγματοποιούνται μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου. Επίσης φιλοξενεί στα ειδικά κλουβιά παραγωγής θηράματα που αναπαράγονται όλο τον χρόνο.  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου