Κυριακή 3 Απριλίου 2016



Αναδεικνύοντας το 

φυσικό μεγαλείο της ορεινής Λευκάδας,

περιπατητική διαδρομή Μ_4

 

Δύσκολα ο φακός αποτυπώνει το μοναδικό φυσικό τοπίο που αντικρύζει κανείς όταν βρεθεί στην περιπατητική διαδρομή Μ_4, που ξεκινά από την Καρυά, περνά από τα Ρεκατσινάτα και καταλλήγει στην Εγκλουβή, περνώντας από τον Αμμόκαμπο. Απέραντη θέα προς τα χωριά της ορεινής Λευκάδας, την πόλη, την Πρέβεζα, την Άρτα, τα παραθαλάσσια χωριά και τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας. 





Ένας υπέροχος συνδυασμός πράσινου και γαλάζιου συνθέτουν περίτεχνα την μαγευτική θέα που μόνο το ύψωμα του Μέγα Όρους μπορεί να προσφέρει. 
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 εθελοντές και φυσιολάτρες ένωσαν τις δυνάμεις τους πετυχαίνοντας τον καθαρισμό διαδρομής του μονοπατιού σε μια απόσταση που ξεπερνά τα 4 χιλιόμετρα, που απαιτούσε κοπή κορμών, απομάκρυνση θάμνων και πετρών και διάνοιξη φραγμένων από τη βλάστηση τμημάτων.



Εκτός από την υπέροχη πανοραμική θέα, ακόμα δύο σημεία προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Πρόκειται για δύο φυσικά γεωλογικά φαινόμενα, αυτά των δύο βαθύλακκων, που συναντάμε στην διαδρομή. Ο πρώτος περιστοιχισμένος από λιθιές, φιλοξενεί έναν αμπελώνα και ο δεύτερος σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων προσδίδει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά στην περιοχή. 



 



















Όμως το εντυπωσιακότερο τμήμα της διαδρομής περιλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις τις οποίες για πολλά χρόνια κοσμούν οι λιθιές - πεζούλες. Περίτεχνα κατασκευασμένες άντεξαν στο πέρασμα των χρόνων, στις επιπτώσεις της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής καθώς  και στις καιρικές συνθήκες. 



Σε επόμενη δράση θα ολοκληρωθεί και η σήμανση του μονοπατιού, ώστε να είναι προσβάσιμο σε πεζοπόρους και ορειβάτες. 
Σαν επίλογο της σημερινής δράσης θα επιλέξουμε το χιλιοειπωμένο" η ισχύς εν τη ενώσει"  μιας και για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως όταν οι άνθρωποι γκρεμίσουν τα τοίχη του παρελθόντος μπορούν να ανοίξουν τους δρόμους του μέλλοντος. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου