Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

 Περιπατητική διαδρομή Μ_4

Ένα βήμα πριν τον ουρανό




Η πανοραμική θέα σε συνδυασμό με τις ξερολιθιές δημιουργεί ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο

Η τελευταία Κυριακή του Μάρτη σήμανε την έναρξη του καθαρισμού ενός από τα ομορφότερα μονοπάτια του νησιού μας, το Μ_4.  Η πρωινή βροχή αποτέλεσε καλό οιωνό για τη σημερινή δράση μιας και αποζημίωσε τους εθελοντές που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην πλατεία, χαρίζοντας τον καθαρότερο ορίζοντα προς την μοναδική πανοραμική θέα στα χωριά της ορεινής Λευκάδας, την Πρέβεζα και τα βουνά της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας. 





                                   



Σε πρώτη φάση απομακρύνθηκαν οι κορμοί και οι πέτρες που εμπόδιζαν τη διέλευση του μονοπατιού καθώς και η χαμηλή βλάστηση. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου εργασιών που απαιτείται αλλά και του υψηλού βαθμού δυσκολίας της διαδρομής, η σημερινή δράση κάλυψε ένα μικρό μήκος της, ενώ το υπόλοιπο θα συνεχιστεί τις προσεχείς Κυριακές. 





Λιθιές,  αριστουργήματα που αντέχουν στο χρόνο

Θα σημειώσουμε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής πολιτών ώστε η προσπάθεια ανάδειξης και διάσωσης των μονοπατιών του νησιού μας αφενός να συνεχιστεί αδιάκοπα και αφετέρου να επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιπατητικές διαδρομές της περιοχής. 


Ο πρώτος βαθύλακος που συναντάμε στη διαδρομή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου