Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

1ος Καθαρισμός Περιπατητικού Μονοπατιού



Το ραντεβού για την πρώτη εθελοντική δράση του 2016 δόθηκε την ερχόμενη Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου στις 9:00 το πρωί στην Βρύση της Κεντρικής Πλατείας της Καρυάς.
Μια συντονισμένη προσπάθεια που βασίζεται στην προώθηση του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Προσφοράς και έχει ως στόχο την συντήρηση, τον καθαρισμό και τη σήμανση των περιπατητικών μονοπατιών της Ορεινής Λευκάδας.

Η δράση αυτή θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αφενός να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Λευκάδας και αφετέρου να συμβάλλουν στη διάσωση ενός σημαντικού τομέα του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, όπως είναι τα περιπατητικά μονοπάτια.

Ξεκινώντας την περιήγηση στα μονοπάτια πλησίον του οικισμού της Καρυάς και σταδιακά συνεχίζοντας την εθελοντική δράση καθαρισμού και συντήρησης και στα υπόλοιπα μονοπάτια του ορεινού όγκου του νομού, συμβάλλουμε στην προστασία και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Λευκάδας και παράλληλα στη διάσωση των περιπατητικών μονοπατιών, καθιστώντας τα επισκέψιμα για τους Λευκαδίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν η Εθελοντική Ομάδα Καρυάς, ο Σύλλογος Επεγγελματιών Καρυάς, ο Απόλλων Καρυάς, ο Α.Ο.Καρυάς και ο Φίλανδρος Λευκάδας.
Κυρίως όμως η δράση αυτή στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή όλων των πολιτών της Λευκάδας, που με κάθε ευκαιρία ενεργά και άμεσα αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη τους για το νησί, συμμετέχοντας σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου του νησιού.


Σας περιμένουμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μονοπάτια του εθελοντισμού.. στα μονοπάτια της Ορεινής Λευκάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου